Home > Over ASA > Geschiedenis

Geschiedenis

Al bijna 70 jaar levering van kwaliteit

De groothandel werd in 1952 opgericht door Adriaan Kock onder de naam Accu Service Amsterdam (ASA). Het bedrijf welke toen nog aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam gevestigd was, had als grootste afnemers de binnenvaart en de auto-industrie.

In 1964 kwam zoon Peter Kock in het bedrijf en nam, na tien jaar onder zijn vader gewerkt te hebben, de zaak over. 

Het accuservicebedrijf veranderde langzaam in een allround groothandel op het gebied van de gehele elektriciteit op plezierjachten tot ongeveer 35 meter lengte. In deze periode is het bedrijf verhuisd vanuit de binnenstad van Amsterdam naar Breukelen. Na hier acht jaar te hebben gezeten, verhuisde het bedrijf naar industrieterrein ‘De Dollard’ in Watergang (Noorzijde Amsterdam). Vervolgens anno 2021 is ASA verhuist naar zijn huidige locatie in Oosthuizen.

Management

Peter Kock heeft ASA boot electro opgebouwd van een kleine accugroothandel tot een adviserende technische groothandelieme sector met een artikelpakket van meer dan 5000 artikelen. Veel bekende merken zoals Aqua Signal, Blue Sea, Victron Energy, Philippi, Sleipner/Side Power en Philippi mogen wij tot ons  in de maritassortiment rekenen. 
Na meer dan veertig jaar besloot Peter Kock om het stokje over te dragen aan een nieuwe enthousiaste generatie.

Met ingang van januari 2007 is de onderneming overgenomen door Twan Bogert. Voor velen geen onbekende omdat hij al bij ASA heeft gewerkt en ook elders in de watersportbranche een ruime ervaring heeft opgedaan.

ASA Energy Systems

Veel van de artikelen welke in het portfolio zitten, zijn niet alleen geschikt om toe te passen in een jacht of schip. Deze zijn vaak juist uitermate goed toe te passen in Automotive, Stand-alone en Off-grid systemen. Om ook vindbaar te zijn voor bedrijven in deze branche, is er medio 2014 besloten een tweede BV op te richten: ASA Energy Systems BV.

Nieuws

Victron Orion XS

De Orion XS is de laatste uitgegeven DC/DC Orion battery charger van Victron. Het herdefinieert DC-DC opladen van accu naar accu. Het is een uitstekende oplossing voor gebruik in systemen met twee accu’s die worden opgeladen met een (slimme) dynamo.

Sleipner S-link introductie

Wat is S-link? S-link is een op Sleipner CAN BUS gebaseerd besturingssysteem met volledige intelligente communicatie tussen alle Sleipner producten geïnstalleerd op het schip, vergelijkbaar met een computernetwerk. Uiteraard is S-link niet nieuw. Het wordt al jaren toegepast voor o.a. de proportionele boeg-hekschroeven. Het is tegenwoordig standaard bij de gehele recente koolborsteloze serie E-Vision. Echter…

ASA Boot Electro, nieuwe distributiepartner WhisperPower

Wij zijn recent aangesteld als officiële verkooppartner van het merk WhisperPower. Vanaf heden leveren wij alle WhisperPower generatoren en toebehoren voor zowel de Nederlandse als de Belgische maritieme sector. HistorieWhisperPower BV is in 2007 ontstaan vanuit het merk Mastervolt, dat op haar beurt weer is ontstaan uit Victron Energy. WhisperPower heeft een grote dekking met…

ASA Boot Electro, nieuwe distributiepartner Molabo

MOLABO, een fabrikant met een pioniersrol op het gebied van elektrische motoren binnen de maritieme sector. Samenwerking ASA “We zijn zeer verheugd om aan te kunnen kondigen dat ASA Boot Electro een samenwerking is aangegaan als officiële distributeur voor Nederland en België. Deze samenwerking is een belangrijke stap in Europese uitbreiding voor MOLABO”. Adrian Patzak,…