Home > Over ASA > Geschiedenis

Geschiedenis

Al bijna 70 jaar levering van kwaliteit

De groothandel werd in 1952 opgericht door Adriaan Kock onder de naam Accu Service Amsterdam (ASA). Het bedrijf welke toen nog aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam gevestigd was, had als grootste afnemers de binnenvaart en de auto-industrie.

In 1964 kwam zoon Peter Kock in het bedrijf en nam, na tien jaar onder zijn vader gewerkt te hebben, de zaak over. 

Het accuservicebedrijf veranderde langzaam in een allround groothandel op het gebied van de gehele elektriciteit op plezierjachten tot ongeveer 35 meter lengte. In deze periode is het bedrijf verhuisd vanuit de binnenstad van Amsterdam naar Breukelen. Na hier acht jaar te hebben gezeten, verhuisde het bedrijf naar industrieterrein ‘De Dollard’ in Watergang (Noorzijde Amsterdam). Vervolgens anno 2021 is ASA verhuist naar zijn huidige locatie in Oosthuizen.

Management

Peter Kock heeft ASA boot electro opgebouwd van een kleine accugroothandel tot een adviserende technische groothandelieme sector met een artikelpakket van meer dan 5000 artikelen. Veel bekende merken zoals Aqua Signal, Blue Sea, Victron Energy, Philippi, Sleipner/Side Power en Philippi mogen wij tot ons  in de maritassortiment rekenen. 
Na meer dan veertig jaar besloot Peter Kock om het stokje over te dragen aan een nieuwe enthousiaste generatie.

Met ingang van januari 2007 is de onderneming overgenomen door Twan Bogert. Voor velen geen onbekende omdat hij al bij ASA heeft gewerkt en ook elders in de watersportbranche een ruime ervaring heeft opgedaan.

ASA Energy Systems

Veel van de artikelen welke in het portfolio zitten, zijn niet alleen geschikt om toe te passen in een jacht of schip. Deze zijn vaak juist uitermate goed toe te passen in Automotive, Stand-alone en Off-grid systemen. Om ook vindbaar te zijn voor bedrijven in deze branche, is er medio 2014 besloten een tweede BV op te richten: ASA Energy Systems BV.

Nieuws

Shakespeare Marine lanceert nieuwe vinvormige VHF antenne: DORSAL

5912-Dorsal Shakespeare heeft een nieuwe compacte VHF-antenne genaamd 5912-Dorsal. De antenne is speciaal ontworpen voor effectiviteit op korte afstanden voor boten tot 15 meter. Het unieke vin design voorkomt dat er kans is dat de antenne kan blijven haken. De kunststof ABS-behuizing zorgt voor een langere levensduur, vooral in ruwe omgevingen. Compacte VHF Antenne Geschikt…

Victron Orion-TR Smart

Victron Orion-TR Smart bekijk ze hier! Isolated DC-DC chargers: Regelbare uitgangsspanning: kan tevens gebruikt worden als acculader Bijvoorbeeld om een 12 volt start- of accessoire-accu in een 24V-systeem op te laden. Alle modellen zijn bestand tegen kortsluiting en kunnen parallel worden geschakeld om het uitgangsvermogen te verhogen. Een onbeperkt aantal units kan parallel worden geschakeld….